Опашка от желаещи за гласуват се изви пред СУ Любен Каравелов в Несебър. Снимки Лина Главинова

Опашка от желаещи за гласуват се изви пред СУ Любен Каравелов в Несебър. Снимки Лина Главинова

Слънчево и без проблеми засега протичат местните избори в община Несебър. Топлото октомврийско време провокира местните да съчетаят разходката с гласуване, установи проверка на екип на "Черноморие". В цялата страна днес се избира Общински съвет, кмет на община и кметове на кметства.

Журналистическият рейд започна по обяд и обхвана няколко от по-големите секции в общината. Техният брой е 36. Две са Секционните избирателни комисии в Стария Несебър, където може да се гласува - в пенсионерския клуб и в Конферентен център "Сочи". 200 души от общо 500 имащи право на глас бяха пуснали бюлетина към 12.00 часа в секцията в "Сочи". Изборният ден там преминава спокойно и без проблеми, увериха членове на СИК-а. Според тях, активността към този час е същата, като тази преди четири години.

Почти половината от гласоподавателите, които могат да пуснат бюлетина в СИК №4 в СУ "Любен Каравелов", което се намира в новия град на Несебър, бяха упражнили правото си до обяд. Това прави 326 от 700 гласоподаватели в тази секция. С 80% избирателна активност  ще приключи изборния ден в СИК №4, прогнозират членове на комисията.

В съседната СИК №5 в СУ "Любен Каравелов" до 12.00 часа бюлетина бяха пуснали 300 от 800 избиратели в списъците.

Сравнително висока бе и активността в Професионална гимназията по туризъм "Иван Вазов" която се намира в Слънчев бряг. Проверката на екипа ни установи, че в секция №012 към 13.30 часа бяха гласували 220 души от имащите право на глас 568 гласоподаватели. В съседната избирателна секция №013 бяха гласували 288 при имащите право на глас 583 души. 1000 са избирателите в списъка на най-голямата избирателната секция в гимназията с №035. Към 13.30 часа своя вот бяха дали 330 избиратели.

Галерия