Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която ще намалее до слънчево

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която ще намалее до слънчево

Слънчево ще бъде времето над цялата страна днес. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16°С и 21°С, в София - около 18°С, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април и ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 13°С-15°С. Температурата на морската вода е 8°С-9°С. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°С, на 2000 метра - около 4°С.

В петък ще бъде слънчево, след обяд - с разкъсана висока облачност. С югозападен вятър, по-добре изразен в Източна България, ще се затопли и максималните температури ще са между 20°С и 25°С. През нощта срещу събота от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява.

В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, постепенно в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще продължи да се увеличава, около и след обяд на места ще се развие и купеста и купесто-дъждовна.

На отделни места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта срещу неделя, с обръщане на вятъра от североизток, ще започне бързо и значително понижение на температурите.