Името на победителя ще стане ясно утре

Името на победителя ще стане ясно утре

Фестивалът "Варна Лит" започва на 29 май. Платформата обединява писатели, журналисти, художници, артисти, актьори и учители.
През първия ден от общо четирите фестивални дни от 11:00 часа на 29 май писателят Захари Карабашлиев ще посети училището, в което е прекарал гимназиалните си години – Професионална техническа гимназия – и ще поговори с нейните възпитаници за силата на думите.
В посещението на класните стаи ще се включат още номинираните за Европейска литературна награда "Димитър Димов", както и останалите гости на "Варна Лит" 2019 г.
По повод старта на най-цветния международен литературен фестивал "Дют Златно ключе" ще изненада всички участници с театрална вечер "Съвременна българска проза".
От 18:30 ч. за първи път в историята на фестивала ще бъде връчена първата Връчването на Европейска награда "Димитър Димов" (29 май от 18:30 ч., градска художествена галерия "Борис Георгиев"). Модератор на събитието ще бъде Бойко Василев, а анонимното до момента жури ще връчи наградата на някого от номинираните – Саулос Шелтянис, Жером Ферари, Добромир Байчев, Дмитрий Глуховски и Тайе Селаси (която за съжаление няма да успее да присъства).
За музикалното оформление ще се погрижи единственият по рода си в България класически камерен оркестър "Анима", чийто членове са преподаватели по музика в различни учебни заведения. Заповядайте, входът е свободен.