Първата прожекция е тази събота от 17.00 часа

Първата прожекция е тази събота от 17.00 часа

Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще има своята морска премиера. Той ще бъде показан в Ахтопол на 11-ти август, събота, от 17.00 часа в кино "Kinopolis". За представянето му идва режисьорът - Андрей Хадживасилев. Филмът е подкрепен от Национален филмов център, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Оператор е Божидар Симеонов, художник-сценограф е Христина Дякова, а композитор е Георги Стрезов.
Главният герой Тони е ученолюбив, запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент. Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и вместо ученолюбива, е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да провежда своите научни опити, а също така дружи и с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.
След премиерата в Ахтопол тази събота, филмът ще има още две прожекции в морския град в неделя  (12-ти август) от 19:00 часа и в понеделник (13-ти август) от 17:00 часа. Предстои да бъде показан и в Царево и Созопол.