Слушателите избраха Калата за "Бург на годината"

 

"Бург на годината" се дава на личности, допринесли за популяризирането и развитието на града. Сред номинираните тази година бяха и оперната прима Райна Кабаиванска, външният министър Румяна Желева, мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков, Михаил Куцев - шеф на общинското звено "Летен театър, концерти и фестивали".

Носител на отличието тази година стана Георги Калоянчев. "Бургас е най-любимият ми град. Тук съм израснал, тук заобичах изкуството и най-вече театъра. Приемам тази награда като последна и най-хубава. Много благодаря на бургазлии, че ме зачетоха на тези години. Едва ходя, но имам дух и се радвам, че съм от Бургас. Най-хубавият град. Няма като Бургас. Бургазлии са хубави хора, чешити. Оттук съм черпил много образи", сподели Калоянчев, след като получи отличието.

Кметът Димитър Николов му връчи статуетката на свети Николай Чудотворец - закрилник на Бургас. Калоянчев е специален гост на града в рамките на инициативата "Завръщане в Бургас" и тази вечер ще запали коледната елха на площад "Тройката". В книгата на града той написа: "Бургас ти си моята люлка. Тук се родих. Тук останах артист. Тук усетих за първи път любовта на моята публика, на която ще остана верен, докато я има. Гордея се, че съм син на този прекрасен град, който подари на България съзвездия от таланти. Хвала на бургазлии, които ценят таланта, творчеството и изкуството. Изкуството обединява хората, казва Лев Толстой. С вас съм в това напрегнато време. Тук съм, жив съм, ваш съм."

В знак на признателност и благодарност за поканата, Калоянчев подари на кмета Николов скиптър и корона, които е получил за ролите си, изиграни в театъра.

 

 

Кметътия град, тук съм израснал тук заобичах изкуството и най-вече театъра благодаря на всички бургазлии, които поддържат изкуството, театъра,
Като последна и най-хубава Като видя на колко години съм и как ходя. Много благодяра на бургазлии че ме зачетоха на тези години. Едва ходя, но имам дух и се радвам, че съм от бургас. най-хубавия гряд. няма като бургас. хубави хора, чешити оттук съм черпил много образи от хората които наблюдавам в Бургас