Снимките в Бургас приключиха в СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимки Лина Главинова

Снимките в Бургас приключиха в СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимки Лина Главинова

Снимките на филма "Петя на моята Петя" в Бургас приключиха. Те започнаха на 16-ти юни и завършиха преди ден. Последната седмица екипът на продукцията снимаше в двора, в сградата и в района на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". Предстои да бъдат направени подводните снимки, за бъде записана музиката, да бъде изгледан и монтиран заснетия материал.

Желанието на екипа и на продуцента на филма Николай Урумов е "Петя на моята Петя" да има своята бургаска премиера на 4-ти декември. На тази дата в края на годината ще се навършат 40 години от смъртта на поетесата. "Тази дата все още ни е цел, но имаме доста работа и не сме сигурни дали ще успеем за тогава. Ако филмът не бъде завършен до края годината, премиерата ще бъде на рождения ден на Петя - 25-ти април 2020 година", каза пред "Черноморие" Николай Урумов.

Сценаристи на филма са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, режисьор е Александър Косев. Във филма участват Албена Павлова, Васил Банов, Юлиан Вергов, Моню Монев, Емил Марков, Александра Костова, която играе ролята на съвременна Петя и Алиса Атанасова - в ролята на Петя Дубарова и други.

"Петя на моята Петя" е финансиран с 400 000 лева от Националния филмов център и със 125 000 лева от Община Бургас. В края на юни на сесия на ОбС бе гласувано отпускането на още 40 000 лева от бюджета на общината за подводните снимки, които предстоят.

Галерия