28 от 30 проекта на територията на общината ще бъдат финансирани от Министерството на социалните грижи

28 от 30 проекта на територията на общината ще бъдат финансирани от Министерството на социалните грижи

Министерството на труда и социалната политика ще финансира реализацията на 28 проекта на хора с увреждания, които са кандидатствали по Националната програма за достъпна среда и лична мобилност. Общият брой на кандидатите от общината за изграждане на специфична инфраструктура до домовете им е 30. Срокът за подаване на предложенията изтече на 30-и септември 2019 г. Допустимите кандидати са хора, които се придвижват в инвалидна количка. По направлението за достъпна среда се кандидатстваше с проекти на стойност между 10 000 и 100 000 лева. Парите могат да бъдат изразходени за изграждане на рампа, монтиране на електрически съоръжения - подемник, асансьор, и др.

Финансирането за изграждането на необходимите съоръжения се предоставя от Министерството на труда и социалната политика. Община Бургас подпомогна хората в неравностойно положение, като изработи проектите за изграждането на достъпна среда. Паралелно с това експерти от администрацията оказваха съдействие на кандидатите при попълването на документи за кандидатстване.

Очаква се следващата година тя отново да бъде отворена за кандидатстване, което ще даде възможност за осигуряване на достъпна среда на още нуждаещи се хора.