Фестивалът се провежда трационно в края на август

Фестивалът се провежда трационно в края на август

Фестивалът на изпятата поезия "Солени ветрове" ще събере бардове от цялата страна за XI път в Бургас. Той ще се проведе от 22-ри до 24-ти август. Началото ще бъде дадено на 22-ри август, четвъртък от 19:00 часа на сцена "БулевАрт" с "Младите ветрове" - концерт на автори или интерпретатори на песни до 30 години, "Кръгът на барда" - концерт на бардове от едноименния клуб за авторска песен в Бургас и приятели. Той се организира от сдружение "Солени ветрове" и Община Бургас.

Участниците, различни по стил и творчески търсения, изпълняват своите авторски песни в съпровод с акустични инструменти. Тази година, от различни краища на България пристигат 22-ма индивидуални изпълнители, 10 дуета, едно трио и три групови формации. Международните участници са от Русия, Украйна и Германия.

На 23-ти август, петък от 17:30 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне "Песента на барда" - представителен концерт с авторски песни, I част. След това зрителите ще чуят "Кучешката вахта" - концерт с хумористични и сатирични песни, пародии и скечове.

На 24-ти август, събота от 19:00 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне "Песента на барда" - представителен концерт с авторски песни, II част. Програмата включва още - "Срещу вятъра" - конкурс за нова песен, изразяваща активна гражданска позиция, "Бардовете по света" - популярни песни на български и чуждестранни бардове.