Срещата ще се играе на 30-ти март, събота в Бургас. Снимка Архив

Срещата ще се играе на 30-ти март, събота в Бургас. Снимка Архив

Отборът на ФК "Созопол" излиза за победа срещу тима на "Нефтохимик" - Бургас. Морското дерби от 23-ия кръг на Югоизточната Трета лига, ще бъде с по-емоционален заряд заради лидерството на двата тима. Срещата ще се играе на 30-и март, събота, от 15:00 часа, на стадион "Лазур" в Бургас. "Созопол" е на втора позиция с актив от 53 точки, докато "Нефтохимик" е на върха с 56.

Възпитаниците на Маргарит Димов ще излязат със самочувствие и настроение на победители, както в останалите срещи от първенството.

"Небесносините" са в поредница от шест последователни успеха, а двубоите с "шейховете" са на предимството на Созопол, като бургазлии все още нямат победа в официален двубой над този опонент. Миналият сезон във Втора лига Созопол записа дубъл над "зелените", побеждавайки ги на стадион "Лазур" с 0:2, след двете попадения на Кристиян Пешов и Мустафа Мустафа. На стадион "Арена Созопол", "небесносините" отново спечелиха с 3:1, след попадения на Теодор Стефанов, Мустафа Мустафа и Кристиян Пешов. 

Този сезон в Трета лига, "Созопол" отново спечели морското дерби у дома на стадион "Арена Созопол", побеждавайки "зелените" с 2:1, след попадения на Кристиян Иванов и Антонио Ласков.