В следващия кръг Созопол приема Левски - Карлово. Снимка ФК Созопол

В следващия кръг Созопол приема Левски - Карлово. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" изпусна да прибави поредни три точки при визитата на лидера "Нефтохимик" - Бургас, завършвайки наравно 1:1, в дербито от 23-ия кръг на Югоизточната Трета лига. "Созопол" влезе в срещата с настроение и самочувствие на победител след шест последователни успеха и продължава да се бори за челната позиция. Пред около 1000 зрители на стадион "Лазур" в Бургас, двата тима направиха здрав мач. Гостите от "Созопол" бяха по-добрият отбор на терена през всичките 90 минути, като в голяма част от мача възпитаниците на Маргарит Димов играеха в половината на "шейховете". Домакините разчитаха на центрирания и статични положения предвид добрите си изпълнители, а в края на мача именно при едно такова зелените можеха да отбележат, но топката мина встрани от вратата на Свилен Нотев. Малко преди това "шейховете" имаха и още едно положение при центриране от корнер, но кълбото за радост отново мина встрани от вратата на гостите. "Созопол" също имаше своите шансове с удари от дистацния и статични положения, но не успя да отблежи победно попадение.

Въпреки големият залог в морското дерби, срещата бе коректна. Съдийската бригата от Пловдив - Радослав Гидженов и помощниците му Тони Пандарски и Цветан Горанов се справиха блестящо. "Небесносините" може да съжаляват, че не спечелиха дербито, след като през втората част бяха по-активният тим на терена. Антонио Ласков за малко да счупи напречната греда след центриране от корнер на Станимир Баев и с мощен изстрел от границата на наказателното поле да подпечата успеха за гостите. Именно полузащитникът се превърна в герой днес, след като отбеляза и изравнителното попадение в 22-та минута след чудесна атака по десния фланг и асистенция на Трайо Грозев. След спокойно разиграване в отборна, гостите от "Созопол" успяха да изравнят резултата - 1:1. Полузащитникът Яни Николов се върна отзад и чисто отне една топка в близост до корнера, пускайки я на Мурад Ибрахим. Опитният бранител на гостите намери по въздуха Станимир Баев, който си спря елегантно в гръб топката и размени двоен пас със Стефан Стойнов по десния фланг. Станимир Баев изведе Трайо Грозев., а таранът на гостите напредна, пускайки пас по земя в наказателното поле за непокрития Антонио Ласков. За полузащитника на "Созопол" бе като лесна играчка да прати кълбото от малкото наказателно поле във вратата на Ферди Мюмюнов за крайното 1:1. Преди това домакините от "Нефтохимик" поведоха в резултата още в 11-та минута, а Деян Христов с глава прати топката в мрежата на Свилен Нотев след центриране отляво.

"Нефтохимик" не бе на познатото нужно ниво, което явно са очаквали ръководството на зелените, а "небесносините" бяха във вихъра си. Антонио Ласков донесе и победата в първата среща между двата тима с 2:1 на "Арена Созопол". 

Така дистанцията от три точки на върха се запазва, а "Нефтохимик" остава лидер с актив от 57 пункта, докато "Созопол" вече има 54 на втората позиция. Показателиоте също са в полза на "небесносините" след победа и равенство, а "Нефтохимик" все още няма успех в официален двубой срещу "Созопол".

ФК "Созопол": 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев (c), 16.Диян Лефтеров, 27.Мурад Ибрахим, 10.Мартин Газиев, 6.Стефан Стойнов, 15.Яни Николов, 21.Станимир Баев /22.Георги Георгиев/, 23.Антонио Ласков /4.Иван Макриев/, 20.Уилфред Гримо /26.Живко Димов/, 9.Трайо Грозев

Резерви: 1.Роман Васенев, 4.Иван Макриев, 17.Димитър Коларов, 26.Живко Димов, 5.Златко Ненов, 7.Кристиян Иванов, 22.Георги Георгиев

В следващия 24-и кръг на Югоизточната Трета лига "Созопол" приема у дома "Левски" -  Карлово, докато "Нефтохимик" гостува на "Гигант" - Съединение, които спечелиха своята визита с 1:0 на "Борислав" Първомай.