Последната контролна среща е тази събота. Снимка ФК Созопол

Последната контролна среща е тази събота. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" направи реми в предпоследната контролна среща от зимната подготовка. На градския стадион в Поморие, "небесносините" извоюваха точка срещу втородивизионния ОФК "Несебър", завършвайки наравно 3:3 в осмата си проверка.

"Вампирите" напълно заслужено стигнаха до равенството, а момчетата на Маргарит Димов може да съжаляват, че дори не спечелиха, ако бяха реализирали и другата дузпа в тяхна полза.

В първите шест проверки възпитаниците на Маргарит Димов записаха пет победи и поражение.

Срещу "Несебър" "Созопол" може да съжалява, след като губеше с 3:0 на полувремето, но показа воля и характер след почивката и заслужено се добра до равенството. Тимът пропусна дузпа през втората част, но напористата игра в предни позиции даде резултат за крайното 3:3.

Много проблеми около състава на "небесносините", а треньорският екип не можеше да разчита на голяма част от своите състезатели. Опитният капитан Петър Кюмюрджиев не взе участие в днешната проверка поради лични ангажименти, а това важеше и за бранителя Златко Ненов. Младият вратар Петър Александров, който се отличи с чудесни изяви в последната контрола с Карнобат, получи почивка, но пътува с отбора. Бившият нападател на Несебър и настоящ на "Созопол" - Трайо Грозев все още се възстановява от контузия, а това важи и за останалите в предни позиции Милен Димов, Димитър Коларов и французина Уилфред Гримо. Бранителят Иван Чавдаров вече не е част от отбора, а двете страни се разделиха по взаимно съгласие.

Маргарит Димов нямаше много алтернатива, а на пейката имаше само четири резерви. Двата отбора си поделиха по едно полувреме. "Несебър" поведоха с 3:0 на полувремето. В 7-та минута Сава Савов центрира и с глава Реджеп Халил откри резултата. В 35-та минута Савов покачи на 2:0, а след още 5 минути голмайсторът на "Несебър" Иван Цачев засече центриране отдясно и направи резултата класически.

През втората част обаче нещата се промениха и "Созопол", излезе с повече настроение на терена. Това даде резултат, а "небесносините" създадоха няколко опасни ситуации и заслужено се добраха до равенството 3:3. Антонио Ласков пропусна дузпа в 58-та минута, след като сам си я спечели, а вратарят Георги Ставрев спаси удара му от бялата точка. В 66-та минута халфът от Сандански се реваншира за пропуска си, като вкара красив гол директно от корнер за 1:3. Капитанът на "Созопол", който бе взел лентата в отсъствието на Петър Кюмюрджиев и при смяната на Мартин Газиев след почивката - Диян Лефтеров реализира след 10 минути втора дузпа за "небесносините", за нарушение срещу Георги Георгиев, правейки резултата 2:3. Четири минути преди края на срещата след грешка в отбраната на "делфините" и пас с глава на Стефан Стойнов, отново Антонио Ласков оформи крайното 3:3.

Това бе и първото равенство за "Созопол" в зимните контроли.

Последната проверка на "небесносните" преди старта от пролетния дял в Югоизточната Трета лига, е на 16-и февруари, събота, от 15:00 часа, на стадион "Арена Созопол", а съперник е ФК "Ямбол 1915".