Небесносините завършиха с победа последната си среща. Снимка Архив

Небесносините завършиха с победа последната си среща. Снимка Архив

Отборът на ФК "Созопол" очаква директна покана за влизане във Втора професионална лига, след като постигна поредна победа в последния 34-и кръг на Югоизточната трета лига над домакините от Хасково, водени от Емил Ангелов - Бабангида. Гостите бяха по-добрият отбор и контролираха събитията през всичките 90 минути на срещата и не оставиха никакво съмнение, че притежават повече класа. Футболистите на Маргарит Димов създадоха няколко положения през първото полувреме, в които обаче шансът не бе на тяхна страна. Второто полувреме превъзходството беше осезателно и се очакваше момента, в който да падне първото попадение. Гостите разиграваха спокойно и търпеливо изчакваха своя шанс. Попаденията за възпитаниците на Маргарит Димов реализираха Кристиян Иванов в 63-та минута. Младият нападател отбеляза петото си попадение от началото на кампанията. В 85-та минута таранът Трайо Грозев вкара 16-то си попадение, оформяйки крайния резултат в мача 0:2.

Така отборът на небесносините завърши кампанията с победа и не остави никакво съмнение кой бе най-добрият отбор на Югоизток въпреки 2-рото място.

"Небесносините" разполагат с прекрасна база, с много екстри и уют в китното градче, а конкурентите им може само да завиждат за това.

ФК "Созопол" доказа на футболната общественост, че е най-добрият отбор от всички конкуренти в Третите лиги, класирали се на 2-о място и не случайно е с най-добрите спортни показатели.

"Созопол" постигна и рекорд през този сезон, като спечели всичките си 17 домакинства пред своя публика и остава единствен в групата по този показател.

Първият вариант е БФС да се съобрази с това и "небесносините" да влязат директно във Втора лига.

"Оборище" - Панагюрище изпадна заедно с "небесносините" през миналата кампания, а момчетата вече са пуснати в почивка. Панагюрци остават единствен фаворит, но не са изявили желание за качване в елита на всяка цена. Те имат 75 точки след 23 победи, 6 равенства и 5 поражения.

Останалите два клуба са далеч от нивото на "Созопол". "Янтра" - Габрово допусна днес равенство 1:1 при визитата на "Вихър" - Славяново в Северозападната Трета лига и остава със 70 точки - 22 победи, 4 равенства и 4 поражения. Габровци едва ли имат апетит за Втора лига.

Тази седмица се очаква и окончателното решение на БФС, а "небесносините" очакват директна покана за Втора лига.