Следващата среща на Созопол е срещу Хасково 1957. Снимка ФК Созопол

Следващата среща на Созопол е срещу Хасково 1957. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" отстъпи с 1:2 при визитата си на "Марица" - Пловдив, в среща от 16-ия кръг на Югоизточната Трета лига, провела се вчера на стадион "Марица". "Небесносините", които са в невероятна форма след шест последователни победи, отново се представиха на високо ниво, но странични фактори попречиха на гостите да си тръгнат поне с частичен успех от Пловдив. Созопол игра цял мач с човек по-малко, след като вратарят на гостите Свилен Нотев бе отстранен от игра за нарушение срещу футболист на домакините, излязъл очи в очи срещу него. Домакините от "Марица" бяха плахи, страхливи, а на моменти паникьосани в разиграването на топката, след като имаха комфортна преднина от 2:0 до 41-та минута. Гостите от "Созопол" контролихара двубоя и дори с 10 човека, се опитваха да стоят като равен с равен, но численото превъзходство си оказа влияние. "Вампирите" все пак създадоха няколко опасни положения и през двете полувремена, докато Марица имаха късмет при реализирането на двата гола, а след това по нищо не доказаха, че заслужават победата. Паническото изритване напред, накъсването на играта, блъскането и калният терен бяха другите фактори за домакините, които им помогнаха да вземат така важните за тях три точки. Това попречи на възпитаниците на Маргарит Димов да разгърнат своя потенциал и да практикуват своя нестандартен стил на игра с много подавания по целия терен. Има и такива срещи, а това явно е бил третият лош ден за "небесносините", които не бяха губили от 8-и септември, когато отново при визита на "Борислав" - Първомай, отстъпиха със същия резултат.
Домакините от "Марица" и малцината им привърженицит, включително и президентът на домакините, се държаха некоректно към състава гост. През целият двубой, те не спряха да провокират с обиди и глупави изцепки по адрес на футболистите и ръководството на "Созопол".
Отборът на "Созопол": 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев - капитан, 16.Диян Лефтеров (9.Юлий Шекеров), 4.Иван Стоянов, 5.Мирослав Иванов, 10.Мартин Газиев (17.Димитър Коларов), 6.Стефан Стойнов, 21.Станимир Баев, 23.Антонио Ласков, 20.Уилфред Гримо, 7.Кристиян Иванов (1.Димитър Николов - вратар).
Неизползвани резерви: Яни Николов, Иван Ангелов, Кристиян Козаров, Ангел Каракашев
Треньор: Маргарит Димов
Съдийски състав: ГС: Васимир Ел Хатиб, АС: Павлин Михайлов и Юлиян Тодоров – София; 4-ти съдия: Теодора Стоева – Пловдив; Делегат: Марко Налбантов – Пловдив
След победата "Марица" се изравни по точки със "Созопол", като и двата тима имат по 35 точки, намирайки се на 3-та и 4-та позиция в класирането. Лидер е Нефтохимик с 40 точки.
В последния 17-и кръг на есенния дял от шампионата, "Созопол" приема у дома "Хасково 1957", като ще търси задължителен успех. Двубоят е с изключително важно значение за домамкните, които след мача ще си направят заслужен банкет преди новогодишните празници.