Учебната игра е днес, 11-ти февруари. Снимка ОФК Созопол

Учебната игра е днес, 11-ти февруари. Снимка ОФК Созопол

Отборът на ОФК "Созопол" продължава със сериозната подготовка преди старта на пролетния дял в Югоизточната Трета лига. Възпитаниците на Маргарит Димов се готвят в домашни условия, като до този момент са изиграли седем контролни срещи. Небесносините спечелиха класическа победа с 0:3 срещу "Розова долина" - Казанлък в последната си проверка, играна на стадиона в град Твърдица. Созопол победиха с 0:1 и ОФК "Несебър", а контролата се провед е на градския стадион в Несебър. Небесносините спечелиха и още един успех с 1:3 над лидера в Североизточната Трета лига - "Добруджа" - Добрич на неговия стадион "Дружба", а в другите си две проверки завършиха наравно 2:2 с тима на "Миньор" - Раднево и 3:3 с втородивизионния "Нефтохимик" - Бургас. В първите си контроли, морският тим отстъпи на "Загорец" и "Спартак" - Варна с 1:0 и 2:1, като и в двете проверки "Созопол" гостуваше в Нова Загора и Варна, а попаденията паднаха в края на срещите.

В последната седмица преди началото на шампионата, "Созопол" ще изиграе още две контроли и една у дома, която ще е като учебна игра - закрита за медии и няма да се отразява. Съперник на небесносините е "Нефтохимик U19", водени от Костадин Джамбазов. Учебната игра е на 11-и февруари, от 14:30 часа, на стадион "Арена Созопол".

На 12-и февруари, сряда, от 13:00 часа, на стадион "Колодрума" в Свиленград, "Созопол" гостува на местния тим в поредната си контрола, която пропадна миналата седмица поради лошите метеорологични условия. Маргарит Димов обаче бе твърдо решен тя да се проведе, а "Созопол" да усети атмосферата далеч от дома.

Както знаете през пролетта, небесносините имат тежки визити на Свиленград, "Розова долина", "Миньор" - Раднево, "Димитровград 1947", които а с нов треньор, "Марица" - Пловдив, "Левски" - Карлово, "Сокол" - Марково и на "Загорец" в последния кръг. Отбори, които не са за подценяване, а "Созопол" трябва да печели максимума точки, ако иска да постигне целта и да запази лидерската си позиция.

Последната контрола на небесносините ще бъде отново далеч от дома, а съперник е ОФК "Карнобат". Двубоят е на 15-и февруари, събота, от 12:00 часа, на стадион "Градски" в Карнобат.

Созопол приключи със селекцията, като последното ново попълнение е Николай Дросев, който идва от ОФК "Несебър". Талантливият футболист роден 1999 година и юноша на "Черноморец" - Бургас, ще играе като ляв външен полузащитник. Той се присъедини миналата седмица към отбора. Дросев става петото ново име след привличането на опитния бранител Иван Янчев, полузащитниците Сава Савов, Живко Илиев и нападателят Трайо Грозев.

В първия пролетен кръг лидерът "Созопол" приема у дома "Атлетик" - Куклен на 22-и февруари, от 14:00 часа в търсене на първата си победа в официален мач през новата 2020 година.