Срещите вече са планирани в програмата на Созопол

Срещите вече са планирани в програмата на Созопол

Отборът на ФК "Созопол" ще изиграе поредните си две контролни срещи тази седмица. В сряда, 17-и юли, от 18:30 часа, на стадион "Арена Созопол", "небесносините" приемат "Черно море U19" - Варна, в петата си проверка от лятната подготовка. Старшата възраст на "моряците" не са за подценяване, а двубоят се очертава да бъде интригуващ. Контролната среща ще започне с час по-рано по молба на гостите от Варна, а не, както б е по програма от 19:30 часа.

Следващата шеста контролна среща на "Созопол" е в събота срещу третодивизионния ОФК "Несебър", който изпадна в края на миналия сезон. Двубоят с "делфините" е на 20-и юли, от 11:00 часа, на градския стадион в Несебър. Промяната на часа и мястото подлежи на това, че "Нефтохимик" приемат "Спартак" - Варна, в първия кръг на Втора лига, а както вече знаете "шейховете" ще домакинстват в "Созопол" срещу скромната сума от 2500 на мач.

В първите четири контроли "Созопол" записа две победи и две равенства. Възпитаниците на Маргарит Димов спечелиха срещу два отбора от Втора лига - "Спартак" - Варна с 2:1 в Албена и Нефтохимик Бургас с 1:0. Последваха и две равенства 2:2 срещу "Розова долина" - Казанлък и втородивизионния ОФК "Поморие" - 2:2. "Созопол" остава и единственият тим в региона, който няма поражение през 2019 -а в официални двубои и контроли на този етап. "Небесносините" се представят повече от блестящо и са постоянни в своите мачове. Единствено "Нефтохимик" можеше да се похвали с това, но "Созопол" отново показа зъби в контролата преди седмица и заслужено се поздрави с успех. Последната загуба на "вампирите" в официален двубой е на 24 ноември 2018 срещу "Марица" - Пловдив. Тогава "пиратите" спечелиха у дома в града под тепетата с 2:1, а попадението за "Созопол" бе на Станимир Баев от дузпа в продължението на срещата.