Двете контролни среща са тази седмица

Двете контролни среща са тази седмица

Отборът на ФК "Созопол" ще изиграе тази седмица първите си две контролни срещи от лятната подготвка. Съперник на "небесносините" в първата е втородивизионния ПФК "Спартак" - Варна. Спарингът е предвиден за четвъртък, 4-ти юли, от 18:00 часа, на спортен комплекс "Албена". Втората проверка е два дни по-късно - 6-ти юли, събота, от 19:30 часа, на стадион "Арена Созопол". Противник ще бъде отбор ът на "Нефтохимик" - Бургас, който също спеч ели промоция за Втора лига и през този сезон ще домакинства в Созопол. 

Както вече знаете през този сезон целта пред "вампирите" остава промоция за Втора лига и завръщане в професионалния футбол. Очертава се силен и оспорван сезон в Трета лига -Югоизток, а апетит към лидерската позиция отправя още Черномрец Бургас. Марица Пловдив също не ги отписваме, а фейрплей и през този сезон се очаква да покажат момчетата на Мирослав Миндев - ФК "Загорец" - Нова Загора. Ръководството на Черноморец в лицето на Радостин Кишишев направиха сериозна селекция , привличайки в своя състав и голмайстора на "Созопол" през изминалия сезон от пролетта - нападателят Трайо Грозев. Това показва, че "акулите" няма да се откажат от битката със "Созопол" през този сеозн и ще атакуват първото място.

Ръководството на "небесносините" преговаря с няколко футболисти, като до няколко дни трябва да бъде привлечен и централен опитен бранител. От състава на Маргарит Димов отсъства само французина Уилфред Гримо, който е контузен и се очаква да се присъедини към отбора в следващите седмици. Останалите нови попълнения са на разположение за утрешната среща