В следващия кръг Созопол посреща Борислав. Снимка ФК Созопол

В следващия кръг Созопол посреща Борислав. Снимка ФК Созопол

Отборът на "Созопол" записа четвърта поредна победа от началото на пролетния дял в Югоизточната трета лига. На стадион "Градски" в Садово, възпитаниците на Маргарит Димов се наложиха с 1:3 над ФК "Садово" в среща от 21-ия кръг на шампионата. Успехът за гостите обаче дойде едва след почивката, а през първата част двата отбора се оттеглиха при равенство 1:1.

На лошият терен в Садово, гостите от "Созопол" се опитаха да се нагодят в обстановката и да практикуват своя стил на игра. Преобладаваха предимно единоборствата и изританите топки напред. Трудна, но сладка победа, а футболистите показха характер, воля, желание, къс, себераздаване и напълно заслужено спечелиха трите точки. "Созопол" поведоха напред в резултата в 28-та минута чрез Яни Николов. След ъглов удар изпълнен от Живко Димов, Мурад Ибрахим отклони с глава в наказателното поле за Яни Николов, а полузащитникът на "Созопол" с удар от въздуха с левия си крак изпрати топката в долния ляв ъгъл под плонжа на вратаря на домакните Стефан Стойчев-Вyтата за 0:1. Две минути по-късно домакините от Садово получиха правото да изпълнят 11 метров наказателен удар за нарушение на Мартин Газиев, а Никола Николов беше съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дyзпа, изравнявайки резултата -1:1.

След почивката гостите от "Созопол" натиснаха газта и натикаха своя опонент в собствената му половина. След няколко напористи атаки, "небесносините" отново поведоха в резултата в 57-та минута. Дебютно попадение пък реализира нападателят Трайо Грозев, който се появи след почивката. Отново след статично положение в средата на терена изпълненно от Живко Димов, най-съобразителен в наказателното поле на домакините се оказа Мурад Ибрахим, който направи втора асистенция. Опитният бранител свали в наказателното поле с глава за Трайо Грозев, а таранът от непосредствена близост с глава отбеляза за 1:2. Домакините имаха претенции за неотсъдена засада, а главният рефер от Кърджали в края на срещата изгони Стоян Грънчарски от състава на домакините за пререкание. Това бе четвърти пореден мач през пролетта, в който съперниците на "Созопол" остават с 10 човека, както бе и в първите три кръга. В 62-та минута на срещата късметът отново се усмихна на Мурад Ибрахим, който след двете асистенции в този мач трябваше да запише и името си сред голмайсторите. Бранителят отбеляза красиво попадение, а след него срещата вече се доиграваше, като гостите имаха още няколко положения за гол. След ъглов удар изпълнен от Станимир Баев, Мурад Ибрахим от малкото наказателно поле с глава изпрати топката в горния десен ъгъл, след което кълбото се отклони в горната греда и спря в мрежата на Садово за крайното 1:3.

След успеха "Созопол" събра 50 точки в своя актив и отново е на три ззд лидера "Нефтохимик".

В следващия 22-и кръг, "небесносините" приемат у дома на своя стадион "Арена Созопол" ФК "Борислав" - Първомай. Двубоят, който се явява като генерална репетиция преди дербито с "Нефтохимик" е на 23-и март, събота, от 16:00 часа.