В събота Созопол посреща Свиленград

В събота Созопол посреща Свиленград

Отборът на ФК "Созопол" се класира за областния финал в турнира за Аматьорската футболна лига след успех вчера над ОФК "Карнобат". "Вампирите" се наложиха на своя стадион "Арена Созопол" над тима на ОФК "Карнобат" с минималното 1:0, в среща от втория кръг на Аматьорската футболна лига. Логично, "небесносините" се класираха за областния финал, където ще имат за съперник победителят от двойката ПФК "Нефтохимик 1962" - ФК "Звезденбург" - Бургас, а срещата ще се проведе на 3-и октомври, сряда.
В герой за домакините от "Созопол" се превърна Антонио Ласков, разписвайки се в 70-та минута. Именно той подпечата и победата срещу "Нефтохимик" в последния домакински двубой на "вампирите" от Югоизточната трета лига. До този кръг за Аматьорската футболна лига, момчетата на Маргарит Димов стигнаха, след като отстраниха в първия кръг СФК "Свети Никола" - Бургас, разгромявайки ги отново на своя стадион със 7:0.
Созопол надигра вчера своя съперник, а "карнобатлии" се представиха достойно срещу своя опонент. Домакините пропуснаха няколко изгодни ситуации преди и след почивката, а преди антракта нацелиха и горна греда след свободен удар отново на Антонио Ласков. В 12-та минута изстрел от дистанция на Кристиян Иванов бе уловен от стража на гостите Любомир Стефанов. Пет минути по-късно и Уилфред Гримо стреля встрани от вратата на гостите. След половин час игра, Антонио Ласков изведе Юлий Шекеров в наказателното поле, а той пусна с пета за Димитър Коларов, който стреля високо над вратата на Карнобат. В 38-та минута Михаил Палов спъна на границата на наказателното поле капитана на "небесносините" Петър Кюмюрджиев, а след последвалия свободен удар Антонио Ласков за малко счупи горната греда, а в последната атака на първата част Уилфред Гримо стреля в обсега на вратаря Любомир Стефанов.
През втората част доминцията на "Созопол" продължи, а Маргарит Димов извърши няколко промени. Опитният Диян Лефтеров бе съхранен за мача в събота и му бе дадена почивка. Въпреки това той изгледа двубоя на своите съотборници. Още в самото начало Юлий Шекеров стреля по диагонал, но вратарят на гостите Любомир Стефанов отрази изстрела. Две минути по-късно Мирослав Иванов изведе в дълбочина Димитър Коларов сам срещу стража на Карнобат, който обаче показа чудесен рефлекс, избивайки топката. В 55-та минута Ласков центрира от свободен удар, но бранителят на домакините Иван Стоянов не успя да засече добре кълбото с глава, а топката му бе избита в корнер. В следващата атака и Кристиян Иванов стреля в обсега на вратаря на гостите, а същото стори Гримо в следващата атака. В 68-та минута Ласков стреля високо над вратата на "карнобатлии". Логичното се случи две минути по-късно. В 70-та минута след отлична атака от половината на домакините, появилият се като резерва Яни Николов изведе по левия фланг Ангел Каракашев, а той центрира в наказателното поле за Юлий Шекеров на втора греда. Нападателят на "Созопол" върна с глава топката на точката на дузпата, а от непосредствена близост Антонио Ласков отбеляза победното попадение в срещата, пращайки кълбото в десния ъгъл на вратаря на "карнобатлии" Любомир Стефанов. В ответната атака Шекеров стреля в страни от вратата след добър пробив, а Станимир Баев също можеше да удвои аванса на домакините, но стражът на "Карнобат" отново изби в корнер. В 75-та минута нов мощен изстрел на Станимир Баев принуди стража на гостите да показва рефлекс, избивайки в корнер. В 80-та минута Шекеров стреля встрани от вратата на Карнобат. В 85-та минута Ласков отново пропусна от чиста позиция, стреляйки встрани от вратата, след като бе изведен от Шекеров. Едва в края на срещата Карнобат имаха една чиста голова опасност, но вратарят Димитър Николов показа рефлекс. Останалите положения за Карнобат бяха в опити за добри атаки и изстрели от дистанция, но без успех. Така заслужена победа за домакините от "Созопол", които очакват своя съперник в областния финал.
Маргарит Димов и неговите помощници Михаил Ралев и играещият помощник треньор Петър Кюмюрджиев може да бъдар доволни от своите възпитаници, които при гостуванията изпитват затруднения в реализирането на своите положения. Вчера това отново си пролича, но момчетата показаха желание, воля и характер, а победата е напълно заслужена, предвид състоянието на двата клуба на този етап. Отборът на "Карнобат" се бори, показа добра игра и се опита да се противопостави на една класа по-добрия отбор на "Созопол". Гостите също имаха своите ситуации, но стражът Димитър Николов, който получи шанс за изява, се представи блестящо, отразявайки и малкото изстрели пред своята врата.
"Созопол": 1.Димитър Николов, 11.Петър Кюмюрджиев (c), 4.Иван Стоянов, 5. Мирослав Иванов, 22.Ангел Каракашев, 6.Стефан Стойнов (15.Яни Николов), 17.Димитър Коларов (21.Станимир Баев), 23.Антонио Ласков (18.Иван Ангелов), 20.Уилфред Гримо (8.Кристиян Козаров), 7.Кристиян Иванов (10.Мартин Казиев), 9.Юлий Шекеров
Главен съдия: Цветозар Манолов с асиситенти Христо Георгиев и Георги Георгиев, делегат: Николай Желев
В събота, от 18:00 часа, отново на своя стадион "Арена Созопол", "вампирите" приемат тима на ФК "Свиленград", в среща от 8-ия кръг на шампионата от Югоизточната трета лига. Момчетата на Маргарит Димов отново ще преследват пореден успех, който ще ги върне в челото на класирането.