Следващата контролна среща е планирана за 2-ри февруари. Снимка ФК Созопол

Следващата контролна среща е планирана за 2-ри февруари. Снимка ФК Созопол

Отборът на "Созопол" записа нов успех в четвъртата си контролна среща от зимната подготовка. Възпитаниците на Маргарит Димов се наложиха след обрат с 1:2 над един от съперниците в шампионата от Югоизточната Трета лига - ФК "Розова долина" - Казанлък. Срещата се проведе на стадиона на "Тунджа" в село Ягода, община Мъглиж. Заслужена победа за "небесносините", които контролираха събитията на терена през цялото време. Едно от новите попълнения - нападателят Георги Георгиев успя да изравни резултата, след като Пламен Колев откри още в началото за "Розова долина" - Казанлък. Опитният Станимир Баев и любимец на сините привърженици вкара победното попадение за "Созопол" преди почивката. За морските футболисти, 11 метров наказателен удар след антракта пропусна Антонио Ласков.

Още в 6-та минута след добра атака символичните домакини от Казанлък откриха резултата чрез Пламен Колев. След центриране на Ангел Каракашев в ответната атака, последва пропсук на Георги Георгиев, който стреля с глава встрани от вратата на "Розова долина". В 12-та минута след пробив отляво на Яни Николов, който трябваше да намери свободен Живко Димов в наказателното поле, той реши да центрира за Кристиян Иванов, който стреля от движение, но кълбото излезе в аут. В 22-та минута "Созопол" изравниха резултата. След отлична атака по десния фланг, Иван Чавдаров комбинира с Мартин Газиев в средата на терена, а той отново му я върна, а бранителят напредна по фланга и центрира в наказателното поле за Георги Георгиев. Младият нападател на "небесносините" си спря топката на гърди и с удар в обратния ляв ъгъл изравни резултата 1:1, отбелязвайки второто си попадение с екипа на "Созопол" в неофициален двубой. В 26-та минута отбраната на розите обърка една топка, Георги Георгиев открадна кълбото, преодоля вратаря, но стреля встрани и не успя да отбележи ново попадение. В ответната атака след пасове между Кристиян Иванов, Георги Георгиев и Иван Чавдаров, първият имаше отлична възможност да изведе "Созопол" напред в резултата, но мощният му шут от наказателното поле бе избит от вратаря на Розова долина. В 40-та минута логичното все пак се случи и "небесносините" поведоха в резултата с 2:1. След грешка в отбраната на "Розова долина", вратарят на домакините не успя да изнесе кълбото, а Георги Георгиев го пресира, а след това Кристиян Иванов асистира за Станимир Баев в наказателното поле, който отбеляза победното попадение за "Созопол".

След почивката Маргарит Димов пусна друг състав, като "Созопол" отново продължи да бъде по-активният тим на терена. Срещата пропусна Уилфред Гримо, който не игра и в мача с "Поморие". Французинът, който има лека травма подкрепи своите съотборници от трибуните, както го направи и в "Поморие". Другото ново попълнение нападатлеят Трайо Грозев започна през втората част, но в средата получи болки и напусна, за да бъде заменен от Иван Ангелов. "Созопол" продължиха с пропуските. Антонио Ласков центрира в наказателното поле, а Яни Николов на гърди с хубав пас намери Златко Ненов в малкия пеналт, но младият бранител не успя да отбележи. Малко по-късно и Димитър Коларов стреля високо над вратата. Удар с глава на бранителя Мурад Ибрахим след центриране от корнер бе уловен от стража на розите. Десет минути преди края на мача Кристиян Козаров бе съборен в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа в полза на "Созопол". Зад бялата точка застана Антонио Ласков, който обаче пропусна да увеличи аванса на "небесносините". Халфът на "Созопол" стреля в левия ъгъл, но стражът на розите плонжира и успя да отрази изстрела. Малко след това Ласков изпробва рефлекса на вратаря и от свободен удар, но отново нямаше късмет, след като вратаря изби в корнер. Така с минимален успех 2:1, "Созопол" продължава победния си път в контролите.

Първо полувреме:

ФК "Созопол": 1. Роман Васенев, 11. Петър Кюмюрджиев (c), 2. Иван Чавдаров, 4. Иван Макриев, 22. Ангел Каракашев, 15. Яни Николов, 21. Станимир Баев, 10. Мартин Газиев, 26. Живко Димов, 7. Кристиян Иванов, 22. Георги Георгиев

Второ полувреме:

ФК "Созопол": 24. Свилен Нотев, 11. Петър Кюмюрджиев (c), 16. Диян Лефтеров 5. Златко Ненов, 27. Мурад Ибрахим, 6. Стефан Стойнов, 15. Яни Николов, 23. Антонио Ласков, 8. Кристиян Козаров, 17. Димитър Коларов, 9. Трайо Грозев (18.Иван Ангелов).

Следващата пета контролна среща на "небесносините" е в събота, 2-ри февруари, от 13:00 часа, а съперник е "Суворово", като отново "Созопол" гостува на своя опонент.