Небесносините излизат тази събота срещу Гигант - Съединение. Снимка ФК Созопол

Небесносините излизат тази събота срещу Гигант - Съединение. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" взе три точки срещу "Миньор" - Раднево в среща от 14-ия кръг на Югоизточната Трета лига. На негостоприемния стадион "Миньор" "небесносините", които преследват успеха във всеки един двубой, се наложиха трудно с 0:1 над домакините от "Миньор" и продължават да преследват лидера "Нефтохимик". Преди седмица, момчетата на Маргарит Димов прибавиха поредни три точки, като спечелиха гостуването си над "Димитровград 1947" с 1:3.
В Раднево, както бе и в Димитровград, гостите от "Созопол" показаха воля, характер, желание за победа още от началото и заслужено си тръгнаха с трите точки. "Созопол" изчакваше търпеливо своите шансове и при един от тях се възползва. В герой за гостите се превърна французинът Уилфред Гримо, който се разписа в 12-та минута. След хубав пробив по левия фланг на Кристиян Иванов, младият нападател навърза пет, шест състезатели на домакините и асистира в малкото наказателно поле за непокрития атакуващ футболист на гостите, който със 7-то си попадение в шампионата, донесе 10-та победа за "небесносините" от началото на кампанията. След почивката домакините от Раднево се опитаха да стигнат до частичен успех, създавайки опасни положения, а на два пъти вратарят на "Созопол" Свилен Нотев трябваше да показва рефлекс и да спасява своя тим. Двата тима завършиха с по 10 човека, след като за реплика бе изгонен състезател на Раденво, а за гостите от "Созопол", пресилен втори жълт картон за нарушение получи именно Гримо, който ще пропусне домакинството на "Гигант" - Съединение тази събота.
Оторът на ФК "Созопол" бе в състав: 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев (c),16.Диян Лефетров, 4.Иван Стоянов (22.Ангел Каракашев), 5.Мирослав Иванов, 15.Яни Николов, 21.Станимир Баев, 10.Мартин Газиев (17.Димитър Коларов), 23.Антонио Ласков, 20.Уилфред Гримо, 7.Кристиян Иванов (9.Юлий Шекеров).

Главен съдия на срещата бе Кристиян Колев от Пловдив, асистент съдии бяха - Ириней Бодуров и Крум Апостолов и двамата от Пловдив, а четвърти съдия бе Димо Димов от Стара Загора.