След победата, Созопол се стяга за мача срещу Марица. Снимки ОФК Созопол

След победата, Созопол се стяга за мача срещу Марица. Снимки ОФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" прибави нови три точки в борбата за челната позиция в Югоизточната Трета лига. На стадион "Арена Созопол" "небесносините" победиха гостуващия тим на "Гигант" - Съединение, в среща от 15-ия кръг на първенството. Домакините се наложиха с 2:0 с попадения на Антонио Ласков преди почивката и Станимир Баев няколко минути преди края на мача. Възпитаниците на Маргарит Димов събраха вече 35 точки в актива си, с две по-малко от лидера "Нефтохимик", който се наложи трудно у дома с 2:1 над "Миньор" - Раднево, с автогол на гостите в 83-та минута. 
"Созопол" показаха воля, характер, желание за победа още от началото и заслужено спечели трите точки. Отборът изчакваше търпеливо своите шансове и при един от тях се възползва. В 34-та минута след добра атака от центъра на терена, Станимир Баев напредна и бе съборен пред дъгата на наказателното поле, а главният рефер от Смолян Адриян Сюрджиев отсъди свободен удар за домакините. Антонио Ласков със своя специалитет матира стража на гостите, пращайки кълбото над стената за 1:0, изравнявайки се по голове с Уилфред Гримо, който пропусна срещата. Нападателят на "Созопол" получи червен картон при визитата на Миньор Раднево, спечелена от "небесносините" именно с негово попадение. Двамата с Ласков вече имат по 7 гола в първенството. В 86-та минута любимецът на феновете на "Созопол" Станимир Баев оформи крайното 2:0 срещу "Гигант" - Съединение. След брилянтна многоходова атака през центъра на терена и завършила с пробив по левия фланг на Юлий Шекеров, нападателят на "Созопол" подаде за Антонио Ласков в наказателното поле, който видя непокрития Станимир Баев пред дъгата на наказателното поле. Халфът на "небесносините" с мощен изстрел от движение прати кълбото в долния десен ъгъл, реализирайки 5-то си попадение от началото на кампанията, подпечатвайки 11-ият успех за възпитаниците на Маргарит Димов през сезона.
ФК "Созопол": 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев (c),16.Диян Лефетров, 4.Иван Стоянов, 5.Мирослав Иванов, 6.Стефан Стойнов, 15.Яни Николов (10.Мартин Газиев), 21.Станимир Баев, 23.Антонио Ласков (8.Кристиян Козаров), 7.Кристиян Иванов (17.Димитър Коларов), 9.Юлий Шекеров
Главен съдия на срещата бе Адриян Сюрджиев от Смолян, асистент съдии - Румен Иванов и Божидар Шуманов, и двамата от Смолян, четвърти съдия бе Цветозар Манолов от Бургас, а делегат на срещата - Сашо Пайталов от Смолян.
След успеха, "небесносините" продължават да бъдат на втората позиция в класирането, след 11 победи, 2 равенства и 2 поражения, голова разлика 33:13 - 35 точки, с две по-малко от Нефтохимик, които са с 37 след вчерашната победа над Миньор Раднево.
В следващия 16-и кръг "Созопол" гостува на "Марица" - Пловдив в дербито от кръга, в събота, 24-и ноември, от 14.30 часа, на стадион "Марица" в Пловдив, като "небесносините" ще търсят пореден успех.

Галерия