Отборът на Созопол започна годината с нови попълнения. Снимки ФК Созопол

Отборът на Созопол започна годината с нови попълнения. Снимки ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" започна Новата 2020 година с амбиция за Втора лига. Възпитаниците на Маргарит Димов се събраха днес на стадион "Арена Созопол" за първо занимание, а преди това кратка реч изнесоха кметът на град Созопол г-н Тихомир Янакиев, Георги Пинелов - председател на Общинския съвет и изпълнителният директор на клуба Румен Димов. Всичките си пожелаха здраве и късмет през настоящата година, а отборът да остане там, където е сега и след края на сезона - на първото място. След това капитаните на отбора - най-опитните Петър Кюмюрджиев и Мурад Ибрахим разрязаха тортата и гръмнаха шампанското, а след гласуването в официалната страница във фейсбук на клуба, привържениците на "небесносините" избраха за футболист на 2019 - вътрешния полузащитник Яни Николов.

На този етап четири са новите попълнения, като в началото на другата седмица се очаква към тима да се присъедини още един футболист. След като по-рано ви информирахме, че "небесносините" си осигуриха услугите на бившия си нападател Трайо Грозев, челниците в първенството представиха на този етап още трима нови футболисти. Таранът Грозев, който изкара половин сезон в Черноморец Бургас, се завръща в бившия си тим с една ясна мисъл – да допринесе на отбора за постигането на целта – спечелване на лигата през този сезон. Едно от новите – стари попълнения на ФК "Созопол" преди няколко дни празнуваше и своя рожден ден. 36-годишният опитен бивш нападател и голмайстор на ОФК "Несебър"за сезон 2015/16 с 30 попадения в Югоизточната "В" група отбеляза 15 попадения в изминалата кампания през пролетта за "Созопол", когато се присъедини в тима на Маргарит Димов, а след края на сезона премина в редиците на "Черноморец" Бургас. Играл още и за "Нефтохимик" - Бургас, вкарал повече от 80 гола за малтийския тим на "Луксол Сейнт Андрюс" за сезоните от 2012 до 2015. Именно Грозев се разписа за акулите от дузпа при успеха на "Созопол" с 1:2 в Бургас, като ще остане един от малкото футболисти вкарали на вратаря Роман Васенев, който е допуснал само шест попадения в своята врата през есента – три от дузпи.

Второто ново име през пролетта в състава на Маргарит Димов е опитния ляв бранител Иван Янчев, който може да играе във всички зони на отбраната. Юноша на "Нефтохимик", познат на небесносините привърженици, родом от Созопол и има четири сезона от 2014 до 2018 и 64 мача във Втора лига с бившия си и настоящ тим. Роден на 23-и юни 1987г.. Играл в "Мастер" - Бургас, "Черноморец" - Поморие, "Черноморец" - Бургас, "Нефтохимик" - Бургас Последните два сезона защитавал цветовете на ОФК "Поморие", които преустановиха участие в първенството на Втора лига.

Третото ново име в състава на Маргарит Димов е вътрешният полузащитник Живко Илиев. Талантливият халф може да играе във всички зони на полузащитата. Юноша на "Нефтохимик" - Бургас, роден на 30-и януари 1994-а година, от талантливия набор на Милен Гамаков и Иван Стоянов. На ниво мъжки футбол има по един сезон с тима на "шейховете" във "В" и "Б" група и четири с тима на ОФК "Поморие", които преустановиха участие в първенството на Втора лига.

Четвъртото ново име в "Созопол" е вътрешният полузащитник Сава Савов. Роден на 07-и юли 1996-а година, родом от Сливен, юноша на войводите, а след това и на ЦСКА. Юношески национал, с 20 мача за трикольорите. Защитавал цветовете на ОФК "Несебър", "Монтана", "Свиленград", ЦСКА, ЦСКА 1948, и два сезона за "Локомотив" - Горна Оряховица, откъдето идва. Сава Савов може да играе във всички зони на полузащитата, но най-добре се чувства в средата на терена, където ще има за конкуренция Яни Николов и Стефан Стойнов и Живко Илиев.

Галерия