Преди началото на подготовката бяха направени тестове за COVID - 19 на състезателите. Снимки ФК Созопол

Преди началото на подготовката бяха направени тестове за COVID - 19 на състезателите. Снимки ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" започна лятната си подготовка преди първенството във Втора Професионална Футболна лига със седем нови попълнения и един на проби. Възпитаниците на Маргарит Димов се събраха на стадион "Арена Созопол" за първо занимание.

"Созопол" отново ще гони своята цел, а най-важното е с игрите си, отборът да радва верните си привърженици. Преди заниманието, както по традиция капитанът Петър Кюмюрджиев гръмна шампанското, а отново с опитният бранител и втори капитан Мурад Ибрахим разрязаха тортата. Помощник треньорът Михаил Ралев, който имаше ангажиент, не успя да присъства, но това стори Павел Деспов, който е едно от новите попълнеия в щаба и треньор в школата на небесносините.

Преди първото занимание на терена, всички състезатели и треньорският екип минаха тестове за COVID 19, като резултатите се очаква да бъдат ясни днес. След това домакинът Милен Дюлгеров плисна вода за късмет и футболистите излязоха за първа тренировка. Маргарит Димов не пожали своите възпитаници и още на първото занимание наблегна на дълъг крос, леки физически упражнения и здрава дисциплина.

Първото ново попълнение е Иван Винков - роден на 08 януари 1992г. в Стара Загора, юноша на "Берое". Вратарят Росен Андонов е поредното ново име в състава на небесносините през тази кампания. Роден на 19 януари 1994г., юноша на "Спартак" - Пловдив.

Още един опитен бранител се присъедини към състава на "Созопол". Диян Молдованов - роден на 2-и април 1985г. в град Силистра. Централен бранител, може да играе на всички позиции в отбраната. Молдованов е един от опитните бранители и юноша на "Нефтохимик".

Другото ново - "старо" попълнение е Расим Сюлейман - юноша на "Локомотив" - Пловдив, роден на 8-ми февруари 1999г., може да играе в офанзивен план като дясно крило, както и да помага на защитата в ролята на десен бек. Двамата с Ариф Ферадов - роден на 25 декември 1999г., са юноши на черно-белите и са родом от Асеновград.

И Кристиян Мирославов Парашкевов облече екипа на "Созопол. Той е роден на 5-ти март 1999г., юноша на "Черноморец" - Бургас.

Следващото старо "ново" попълнение е Антонио Ласков. Родом от Сандански, роден на 1-и юли 1991г., юноша на ЦСКА.

В състава влиза и Димитър Жеков - роден на 21-ви август 2001 година, юноша на "Черноморец" - Бургас, един от перспективните млади бранители на "Созопол" през този сезон.

Николай Георгиев също стартира подготовка с небесносините, като все още е на проби, но има вероятност да остане в тима. В следващите дни се очакват още футболисти на проби при небесносините, като на този етап имената им остават в тайна.

Галерия