Тимът на Созопол ще изиграе девет контролни срещи

Тимът на Созопол ще изиграе девет контролни срещи

Отборът на ФК "Созопол" започна зимната си подготовка. Футболистите направиха първата си тренировка на своя стадион "Арена Созопол" под зоркото око на наставника на тима Маргарит Димов.

Преди заниманието, изпълнителният директор на клуба Румен Димов поздрави всички футболисти и треньорския щаб, като бяха раздадени и календарите за Новата 2019 година. Шампанско и торта с надпис "Битка за промоция 2019" пък бе разрязана, след което всички се почерпиха с натурални сокове, а в началото на заниманието домакинът Милен Дюлгеров лисна вода за късмет.

Маргарит Димов бе категоричен, че целта е първото място в Трета лига и съответно промоция във Втора, което обаче няма да бъде преследвано на всяка цена.

Двама състезатели вече не са част от тима на "Созопол". Това са защитниците Иван Стоянов и Мирослав Иванов, преминали в "Черноморец" - Бургас и Миньор Перник. Ръководството на "небесносините" им благодари за съвместната работа и им пожелава успех в новите клубове.

Новите до този момент пък са петима. Иван Макриев – централен защитник. Той впечатлява с ръста си – 196 см. Идва от Бдин - Видин. Другите двама са познати на бургаската футболна общественост - състезателите на Черноморец Бургас бранителят Златко Ненов и полузащитникът, който се подвизаваше в тима на "акулите" през есента Живко Димов. 

Към първото занимание се присъединиха още нападателят, който е юноша на "Созопол" Денис Цонев и другото ново име в състава на Маргарит Димов, който идва от "Септември" - София - полузащитникът Христо Киров. Двамата са родени 2000 година.

Тимът на Маргарит Димов ще се готви една седмица в домашна обстановка, след което ще изиграе 9 контролни срещи.