Първата контрола е планирана за 15-ти януари. Снимка ФК Созопол

Първата контрола е планирана за 15-ти януари. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" ще започне подготовка за пролетния дял от първенството най-рано от всички тимове в групата - на 9-и януари. Наставникът на морския тим Маргарит Димов събира възпитаниците си за първа тренировка, а ръководството на отбора вече уточни и датите на своите контроли. Преди това обаче лидерите ще бъдат снимани, а постерите ще са за календар за новата 2020 година.

През новата 2020 година "Созопол" ще бъде и сериозно подсилен с няколко нови попълнения. Изпълнителният директор на клуба Румен Димов потвърди, че ръководството се е договорило с няколко нови футболисти. Имената им засега няма да бъдат оповестявани заради спецификата на договорите и футбола в Трета лига.

Спортно-техническата комисия съобщи, че първенството на Трета лига - Югоизточна група ще бъде подновено на 22 - 23 февруари 2020 година.

Поради отказването на ОФК "Поморие" от участие в първенството на Втора Лига, небесносините ще срещнат на същата дата - 18-ти януари, "Загорец" - Нова Загора. Допълваме и с още една контролна среща, която ще се проведе на 15-ти януари от 13:00 часа във Варна срещу "Спартак" - Варна.

Ето и пълната програма:

15-ти януари - "Спартак" - Варна - "Созопол"
18-ти януари - "Загорец" - Нова Загора - "Созопол"
22-ри януари - "Созопол" - "Нефтохимик" - Бургас
25-ти януари - "Добруджа" - Добрич - "Созопол"
29-ти януари - "Несебър" - "Созопол"
1-ви февруари - "Созопол" - "Миньор" - Раднево
5-ти февруари - "Созопол" - "Розова Долина" - Казанлък
8-ми февруари - "Созопол" - "Свиленград"
12-ти февруари - "Созопол" - "Ямбол"
15-ти февруари - "Созопол" - "Карнобат".