Монои е отлична грижа за вашите здраве, тяло и коса

Монои е отлична грижа за вашите здраве, тяло и коса

СПА центърът на гранд хотел "Приморец" - "6th Sense", предлага на гостите си истинско екзотично пътешествие до Таити - аромамасаж с изключително популярните по света монои олиа. Известни са като най-добрите приятели на кожата и косата – защото ефектът им е буквално вълшебен – хидратация и възстановяване плюс прекрасен парфюмен аромат. Олиата се предлагат в отбрана гама аромати - натурален, таману, франджипани, 1000 цветя, грейпфрут, ванилия, с частици от седеф - между които всеки може да открие своя фаворит. Продължителността на масажа на цяло тяло е 50 минути и се извършва от квалифициран терапевт на "6th Sense".

Защо био монои олиата са отличен избор?

Монои съдържа ценни съставки като омега 6 и 9 мастни киселини, лауринова киселина, естественият антиоксидант витамин Е (токоферол). Олиото хидратира, заздравява, защитава, успокоява и почиства кожата и косата, оставяйки усещане за пълен релакс – все едно си бил в Таити.

Монои е автентичен продукт за красиви кожа и коса от Таити, Френска Полинезия, който се приготвя по традиционен начин. Листенца от таитянска гардения (позната по света и като "тиаре") събрани рано сутринта, се слагат в полинезийско кокосово олио за 12 дни. Резултатът е "монои" - "ароматно олио" на таитянски.

Целият производствен процес следва специални стриктни правила, отнасящи се до всички етапи от дейността - от ръчното внимателно събиране на неразцъфналите цветчета Gardenia Taitensis в точното време и поставянето им в кокосово масло до 24 часа, до правилното съхранение и доставката на крайния продукт. Регулациите са валидирани и оригиналните продукти защитени с Наименование за произход, присъден на таитянското монои на 1 април 1992 година.

Монои олиата са част от полинезийската култура от поне 2000 години. Мнозина пътешественици, включително самият Джейм Кук, свидетелстват, че полинезийците използват монои за медицински, козметични и религиозни цели, включително за хидратация на нежната бебешка кожа. Маори моряците, го използвали за да се предпазят от суровите ветрове и морската вода.

Целенасоченото производство на монои за търговия започва през 1942 година. Оттогава до днес, олиото е спечелило милиони почитатели по цял свят.

Ползите от монои включват:

- Отлична хидратация, по-еластична, гладка, мека кожа;

- Защита срещу неблагоприятните влияния на слънце, вятър, морска вода или водата в басейна;

- Дълбоко възстановяване на косата – монои е отлична маска за коса с нанасяне на суха коса (последващо отмиване) или масло за връхчетата суха и изтощена коса (без отмиване);

- Няколко капки във ваната я превръщат в отлична СПА процедура, която предразполага към пълен релакс, като същевременно хидратира, омекотява и парфюмира кожата;

- Монои намира приложение и като естествено олио за постигане на плътен, тъмен тен;

- Използва се и като средство, успокояващо болката от слънчево изгаряне;

- Изключително масажно олио, което освен високи ползи за кожата, носи облекчение на различни болки по тялото, като включително загрява;

- Деликатно ароматизира кожата/косата;

Монои е отлична грижа за вашите здраве, тяло и коса. Подарете си я! За ползите от нея разказват истории, датиращи хиляди години назад във времето. Автентична грижа, с таитянски монои, открийте в СПА център "6th Sense" на гранд хотел и СПА "Приморец".

За повече информация и запазване на час: +359 56 910 913 | [email protected]