Посланик Рубин говори пред студенти в зала Изток на БСУ. Снимки Лина Главинова

Посланик Рубин говори пред студенти в зала Изток на БСУ. Снимки Лина Главинова

Американските инвестиции у нас бележат спад през последната година. Основните причини за това са две - недостига на работна ръка и съдебната реформа и сигурността в тази сфера. Това заяви посланикът на САЩ у нас Негово Превъзходителство Ерик Рубин по време на среща със студенти в БСУ - Бургас. Фирмите от неговата родина правят инвестиции в нашата страна основно в сферата на хай тек областта, земеделието и индустрията.

Посланик Рубин бе на еднодневна визита в Бургас, която включваше посещения в БСУ и в Център за деца с увреждания в Морската градина, който е създаден със средства на Департамента на Военноморските сили на САЩ.

През студентите и техните преподаватели дипломатът изнесе лекция на тема: "Демократичните ценности и взаимоотношенията между САЩ и България" и отговаря на въпроси на студентите.

Посланик Рубен бе удостоен и с почетния знак на БСУ по случай 25 години от създаването на учебното заведение и добрите отношения между двете страни. Бургаският университет си партнира с четири ВУЗ-а в САЩ.

Галерия