Прегледите ще са безплатни и ще се извършват след предварително записване. Снимката е илюстративна

Прегледите ще са безплатни и ще се извършват след предварително записване. Снимката е илюстративна

Едни от най-добрите специалисти по детски болести от София ще преглеждат безплатно деца от Бургас. Прегледите ще бъдат на 25-ти февруари, събота, от 09.00 до 13.00 часа в ДКЦ I, което се намира на булевард "Стефан Стамболов" в Бургас. Лекарите са част от програма "Детско здраве", в която участват водещи специалисти от болница "Пирогов" и лекари от Столична лекарска колегия.

Детските лекари са от специалностите УНГ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика, АГ и офталмология. Те ще преглеждат безплатно деца от новородени до 18 години. Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията "Детско здраве".

Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.

Желаещите да се възползват от възможността е необходимо предварително да се запишат на телефон 056/810 571 и 056/859 751. Записването става всеки делничен ден между 14.00 и 18.00 часа.