Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Служители от сектор "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас неутрализираха мъж, който залагал в спортни сайтове използвайки чужди карти без съгласието на титуляра им, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция в морския град.

Спецполицаите претърсили на 24-и април дома на 28-годишния М.М., разположен в блок 40 в комплекс "Меден Рудник". Там са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършено престъпление. Констатирано е, че М.М. от месе ноември 2017 година до края на март тази година придобил и използвал, чрез неправомерни транзакции в интернет пространството, данни от банковите карти на трима бургазлии. М.М. залагал парични суми в спортни сайтове, като към момента се уточнява общата сума на направените залози. Той е задържан е за срок до 24 ч. с полицейска заповед за задържане. Работата по случая продължава от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас.

От началото на годината това е четвъртия случай, при който спрецполицаите неутрализират престъпление от вида "злоупотреба с чужди платежни инструменти", припомниха от ОДМВР. В началото на февруари бе установен 37-годишен бургазлия, който по аналогичен начин залагал пари от банковата карта на 60-годишен мъж без негово знание и съгласие. Друг 30-годишен бургазлия злоупотреби с данните от банковата карта на 59-годишен мъж, като извършените множество залози в интернет-сайтове бяха на обща стойност 2 500 лева.

ОДМВР - Бургас припомня, че потърпевшите от подобни неправомерни посегателства могат да сигнализират в сектор "Икономическа полиция" на адрес - улица "Христо Ботев" № 46.