Вместо за спортна среща, този път залата ще бъде използвана за сесия на ОбС. Снимка Архив

Вместо за спортна среща, този път залата ще бъде използвана за сесия на ОбС. Снимка Архив

Спортна зала "Бойчо Брънзов" ще приюти сесията на Общинския съвет в Бургас, която е насрочена за 31-ви март, вторник. Причината за промяна на мястото на провеждане са мерките за безопасност във връзка с разпространението на корона вируса - COVID - 19.

Съветниците заседават в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино", след като залата им в Културен дом Бургас (бившата НХК б.а.) бе затворена, заради ремонт. Тя обаче не е достатъчно голяма, за да се спаза разстоянието от около 1,5-2 метра между съветниците. Затова е взето решение сесията да се проведе в зала "Бойчо Брънзов". Сесията ще бъде закрита за граждани и медии, но ще се излъчва традиционно онлайн чрез сайта на местния парламент.

Очаква се съветниците да гласуват докладните записки на отделните групи с предложения за подпомагане на местния бизнес, който ще се окаже сериозно ощетен от пандемията. Магазини, кафенета, заведения не работят от обявяване на извънредното положение на 13-ти март. Работата на таксиметровите шофьори драстично намаля. Засегнати са хората, които са на патентен данък и не само.

Представителите на дребния и средния бизнес очакват решенията на ОбС, за да видят, на каква помощ могат да разчитат на местно ниво в създалата се ситуация.