В залата се подготвят щангистите от спортен клуб Титан. Снимки Община Варна

В залата се подготвят щангистите от спортен клуб Титан. Снимки Община Варна

Варненското спортно училище "Георги Бенковски" вече има обновена зала за вдигане на тежести. Извършен е основен ремонт със средства от Министерството на младежта и спорта, саниране, поставена е нова подова настилка, подобрена е енергийната ефективност и пожарната безопасност на сградата. На откриването присъстваха министър Красен Кралев, представители на Община Варна, спортни деятели, спортисти, а домакин бе директорът Евелина Янчева. 

"Винаги е удоволствие да съм сред нашите спортисти, наистина Варна е най-спортният град. Има доста обекти, които се изграждат със средства от общинския бюджет, догодина ще обсъдим къде трябва да се помогне при необходимост", заяви при откриването  Красен Кралев. 

В залата се подготвят щангистите от спортен клуб "Титан",  може да бъде ползвана и за подготовка на атлети в други спортове. На тържеството присъстваха и двамата млади световни шампиони в тежката атлетика - братята Христо и Стефчо Христови, с треньор Живко Николов. Специални благодарности към министерството и към Община Варна отправи президентът на СК "Титан" Радостин Димитров.

Галерия