Полети от и до Варна няма да има до второ нареждане

Полети от и до Варна няма да има до второ нареждане

Полетите между Варна и Великобритания се спират до второ нареждане. Заповедта е на директора на ГВА вече е факт. "Благодаря за подкрепата на премиера Бойко Борисов и на генерал-майор Венцислав Мутафчийски, които реагираха много бързо, след като вчера изпратих писмо до Националния оперативен щаб с молба за преустановяване на полетите на авиокомпания "Wizz Air" от Варна до Лондон до края на извънредното положение. Целта е опазване живота и здравето на гражданите. Тази позиция е подкрепена от цялата медицинска общност на Варна - от Българския лекарски съюз - Варна, МБАЛ "Св. Анна", ВМА - МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ "Св. Марина", Медицинския университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов", РЗИ - Варна, от областния и от общинския кризисен щаб", коментира кметът Иван Портних.

Преди дни от авиокомпания "Wizz Air" обявиха, че възобновяват от днес полетите Варна - Лондон, които ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично.

"В условията на карантина и въведените навременни мерки от правителството и Националния оперативен щаб днес Варна е съхранена като град, в който заразата е ограничена и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди граждани, въпреки трудностите, изпълняват съвестно изискванията за социална изолация, дезинфекции, ограничаване на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем отговорни - към себе си и близките си, но за целта е важно да няма допълнителен риск от внесена зараза. Винаги съм подкрепял развитието на дестинациите от "Летище Варна" и ще продължа да го правя. Има време за полети, има време за пътуване. Нека сме здрави!", коментира кметът Иван Портних.