Добре е да се знае, че освен равни права, всички имат и равни задължения, каза кметът Николов. Снимка Лина Главинова

Добре е да се знае, че освен равни права, всички имат и равни задължения, каза кметът Николов. Снимка Лина Главинова

ВиК спря водата на 10 абонати от ромски произход в бургаския квартал "Победа". Повод за това стана натрупаните от тях задължения към водното дружество. "Става въпрос за няколко хиляди лева. Пращали сме им известия с предупреждения за съставяне на погасителен план. Въпреки това до този момент не е платена нито стотинка. Няма да отстъпим, докато не платят", каза за "Черноморие" Димитър Гюров - пресаташе на ВиК.

Евродепутатът партията на зелените Ромео Франц изпратил писмо до омбудсмана на България Мая Манолова, до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, до ВиК - Бургас и до Община Бургас с искане водата да бъде пусната веднага.
"Не възприемам това като дискриминационна мярка. Опитваме се да наложим правила. Премахваме и незаконните постройки от доста време и следим да не се появи ново строителство. Добре е да се знае, че освен равни права, всички имат и равни задължения. Това касае и за онази част от населенията там, които не плащат ток и вода. На няколко пъти ги приканихме да плащат водата, задълженията са доста сериозни", коментира казуса кметът на Бургас Димитър Николов.