Изложбата е представена в четири зали във фойаето на Операта. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложбата е представена в четири зали във фойаето на Операта. Снимка Архив Черноморие-бг

Срещу предоставяне на лична карта бургазлии могат да разгледат изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история" на половин цена. Редовният билет за възрастни е 16 лева, но ако сте жител на града цената му ще бъде - 8 лева.

100 експонати, които представляват точни копия на съкровищата, открити в гробницата на Тутанкамон са изложени във фойаетата на двата етажа на Държавна опера - Бургас.

Изложбата е обособена в четири зали. Първата е "Преддверието" или "Стаята на могъществото и властта", втората зала е "Погребалната камера", където е показано копие на мумията на Тутанкамон, открита в трите саркофага, третата зала е "Съкровищницата", където са представени богатствата, които са били поставени при погребението на фараона и последната зала е - "Позлатеният олтар" с лични вещи на фараона.

"Тутанкамон - една недовършена любовна история" гостува за първи път в България и в частност в Бургас. Тя е представена от египетската семейна фирма "Horus Limited", създадена от Атеф Абдел Шафи - доктор по архитектута, през 1977 година. Това е първата сертифицирана от Министерството на антиките в Египет фирма, която произвежда реплики на оригиналите.

Изложбата ще гостува в Бургас до 30-ти септември. При групово посещение на ученици и студенти цената на единичен билет е 6 лева, като групата трябва да бъде най-малко 20 души.

За групово посещение на пенсионери цената на пропуска е 6 лева, като групата също трябва да наброява най-малко 20 души. Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.