Разследването е в началния си етап, заяви наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова на брифинг в прокуратурата. Снимка Черноморие-бг

Разследването е в началния си етап, заяви наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова на брифинг в прокуратурата. Снимка Черноморие-бг

Станимир Рагевски, който е задържан за убийството на Юмер Мехмед, се е познавал с него и са работили заедно. Това потвърди шефът на Областна дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Рагевски е задържан на 9-ти август по обвинение за убийството на Юмер Мехмед. Повдигнато му е обвинение за отвличане и предумишлено убийство. Престъплението е по член 115 от Наказателния кодекс и по него се предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Жертвата е застрелян в обитаван апартамент в Бургас. "В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, в което е извършено убийството и е извършвал разчленяване на трупа. След това останките са сложени в множество малки чували, събрани в три големи такива. В последствие с помощта на празни бидони въпросните чували са изнесени от жилището, натоварени са на автомобил и са оставени на мястото, където ги намерихме", допълни старши комисар Калоян Калоянов.

Жилището, в което е извършено престъплението е собственост на Рагевски и жена му.

Приятелката на Юмер Мехмед е подала сигнал в полицията, че той е в неизвестност от 4-ти август. На 9-ти август полицията задържа Рагевски.

"Няма доказателства за това дали има връзка между убийството на Юмер Мехмед и изчезването на брокерката Теодора Бахлова", каза разследващият прокурор по делото Десислава Трифонова.

"Това не означава, че не работим в тази посока", допълни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Има не една версия. Водят се активни действия да проверим съотносимостта на лицата от този случай към другия. Извършени са доста усилия в покоса прикриване на престъплението - от контакта с жертвата до заравянето на трупните останки", допълни старши комисар Калоянов.