В този мюзикъл ще бъдем обгърнати от любов, сподели зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева. Снимка Авторът

В този мюзикъл ще бъдем обгърнати от любов, сподели зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева. Снимка Авторът

Композиторът Стефан Диомов очаква феновете си на бургаската премиера на мюзикъла "Здравей, как си приятелю", която е планирана за 20-ти юни от 20.30 часа в Летния театър в морския град. Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева - директор на Музикалния театър, а либретото на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на бургазлията - маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката е маестро Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

"В мюзикъла участват 100 души екип. Има два състава. Всичко беше направено с много труд за кратко време", сподели Стефан Диомов. Това е първият български мюзикъл и за него е чест, че се прави по негови песни. Това са шлагери, които са изпълнявани от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника". В мюзикъла публиката ще ги чуе с нови аранжименти в изпълнение на солистите на Музикалния театър.

Сюжетната линия на мюзикъла връща приятни спомени и топли сърцата на зрителите. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и, разбира се, една вече пораснала малка дъщеря Мария. Те се срещат 30 години след завършване на гимназията и тогава всички тайни ще бъдат разплетени.

На сцената "ще оживее" Морската градина на Бургас, в която се развива сюжета.

В мюзикъла звучат едни от най-емблематичните песни на Стефан Диомов, а "Добър ден, море" е шлагер от 50 години.

Специално за бургаската премиера Община Бургас прави реверанс към част от публиката и билетите за ученици, студенти и пенсионери ще се продават с 50% намаление.