DSC_0262

DSC_0262

Стефан Диомов със Златен век бе връчен на бургаския маестро на тържествена церемония в Министерството на културата от министър Вежди Рашидов. Събитието събра на едно място едни от най-големите интелектуалци и културни дейци на нашето съвремие.

"В момента държа наградата в ръцете си! Изключително съм поласкан и щастлив. Това е признание към творчеството и работата ми през всички тези години. Тази вечер ще празнуваме с концерт на "5-те сезона", сподели развълнуван композиторът.
Стефан Диомов е създател на "Домино", "Тоника", "Тоника СВ" и "Фамилия Тоника". Той откри за голямата сцена друга бургаска звезда Тони Димитрова. От няколко години маестрото работи с "5-те сезона". Автор е на десетки шлагери - "Приятели", "Сбогуване", "Разказвай ми", "Здравей, как си приятелю" и много други. Създател и на оркестър "Горещ пясък". Диомов е двигателят за възстановяването на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето". Носител на престижни награди.
Тази година Стефан Диомов отбеляза своя 70-ти рожден ден. Концертът по случай годишнината му ще бъде в рамките на тазгодишното издание на "Бургас и морето".