Диомов и 5-те сезона ще обикалят няколко български града. Снимка Архив Черноморие-бг

Диомов и 5-те сезона ще обикалят няколко български града. Снимка Архив Черноморие-бг

Стефан Диомов тръгва на национално турне. "Не мога да си представя живота без сцената и без песните, които го осмислят", сподели ккомпозиторът. Турнете е озаглавено "Да пеем заедно" и на него Диомов ще бъде в компанията на своята група "5-те сезона", които ще изпълнят едни от най-обичаните български песни. "Това е моята тайна - работя с млади и талантливи хора. Без да преувеличавам, те са тези, които ме вдъхновяват и подлмадяват", призна композиторът. В турнето ще се включи още телевизонният водещ и шоумен Драго Драганов. Екипът обединава Йордан Марков, имал честта да работи с един от златните български композитори Тончо Русев, чиито песни също ще прозвучат на сцената", допълни бащата на "Фамилия Тоника".

Първият концерт е на 9-и април в Плевен - малко повече от месец след 74-ия рожден ден на Стефан Диомов, който той посрещна в екзотична Кения. "Моята луда глава не ми дава мира и след като обиколих повече от 80 държави през годините, сега се озовах в Кения. Бях в един от най-прекрасните резервати в света – любимо място за лов на големия Хемингуей. Посетих и връх Килиманджаро. Тези места ще включа в традиционната изложба от фотографии, която подготвям след всяко пътуване в чужбина. Изпитвам голяма радост, че съм видял всички тези места с техните чудатости. Смело обаче мога да кажа, че в България ми е най-хубаво. Гледам на това турне с голяма отговорност и очаквам с нетърпение да покажа на младите хора моите песни", завърши композиторът. Ето и първите градове, в които изпълнителите ще гостуват:

В Бургас концертът е на 15-ти август в Летния театър. Ден преди това, на 14-ти август, е участието в Летния театър във Варна.