Волейболистите от Нефтохимик 2010 се снимаха за спомен със Световната купа. Снимки Лина Главинова

Волейболистите от Нефтохимик 2010 се снимаха за спомен със Световната купа. Снимки Лина Главинова

16 дни преди старта на Световното първенство по волейбол бургазлии и гости на града се докоснаха до Световната купа по волейбол. Ценният трофей с тегло 9 килограма беше изложен на  специална трибуна пред Пантеона в Морската градина и в продължение на 2 часа радваше окото на малки и големи. Желаещите имаха уникалния шанс да си направят снимка за спомен. Събитието беше организирано от Българската федерация по волейбол и нейният партньор, с подкрепата на Община Бургас.

Световното по волейбол за мъже стартира на 9-и септември, като домакини са България и Италия. Нашите са в група с отборите на Финландия, Иран, Пуерто Рико, Куба и Полша. Мачовете за момчетата на треньора Пламен Константинов са съответно на 9-и, 13-и, 14-и, 16-и и 18-и септември. Купата представиха легендарният ни волейболист от недалечното минало Димо Тонев, участвал в две олимпиади, пет световни и осем европейски първенства, изиграл и записал 386 мача в спортната си кариера и заместник кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян. Те пожелаха успех на родните национали в битката за отличията на този висок форум. Шампионите и носители на купата и Суперкупата на България, волейболистите от "Нефтохимик 2010", водени от мениджъра Огнян Томов и старши треньора Найден Найденов бяха една от атракциите на събитието. Уважиха го и собственикът на новака в родната Суперлига - "Дея спорт", д-р Александър Маджуров, както и младите надежди на женския волейбол от СК"Бургас Волей -2009", с треньор Димитър Кавръков. Няколко щастливци си тръгнаха с билети за мачовете на България от груповата фаза във Варна. Те отговориха правилно на въпроси от миналото и настоящето на националния отбор.

В селекцията на Пламен Константинов за световния шампионат са включени двама от шампионския състав на "Нефтохимик 2010" - Теодор Салпаров и Валентин Братоев.

Заради операция на глезена отпадна Георги Братоев.

Галерия