Фестивалът ще се проведе в три български града това лято. Снимки Street food & Art Festival

Фестивалът ще се проведе в три български града това лято. Снимки Street food & Art Festival

Културата на уличната храна (Street Food културата) е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, а вече можем смело да я посрещнем и в България. Нов градски фестивал ще зарадва жителите и гостите на три български града - Пловдив, Бургас и Варна. "Street food & Art Festival" в продължение на няколко дни ще обедини няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда - кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

Блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от тв предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане!

"Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. Street Food културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура", споделя Николай Тодоров, автор на "Street food & Art Festival".

Локациите в градовете също са специално подбрани. През 2019,  Пловдив е Европейска столица на културата, а паркът около Гребната база освен едно от любимите места на пловдивчани, от 1-ви до 4-ти юли 2019 година ще се превърне в кулинарна фестивална зона.

От 7-ми до 11-ти август Бургас също ще стане дом на Street Food културата като това ще е и един от най-мащабните "Street Food & Art" фестивали у нас. На територията на пристанище Бургас ще посрещнем десетки участници, артисти и кулинари, очакваме гости и от близки балкански страни. А в последния фестивален ден, в Бургас ще бъде домакин на първите Европейски стрийт фууд награди за България. Състезание, което ще излъчи българския представител за големия финал в Малмьо, Швеция в края на септември.

А от 28-ми август до 1-ви септември 2019 Варна ще поеме кулинарната щафета като приюти второто издание на феста в зоната на Аквариума в Морската градина. Очакваме феновете на кулинарното изкуство да надвишат миналогодишните посетители, които бяха над 15 000!

Фестивалът е с вход свободен.

Очаквайте програмата и новини покрай събитията, а повече информация, предложения за партньорство или участие – насреща сме!

Галерия