Със сини маркери са показани местата, на които ще има протести утре

Със сини маркери са показани местата, на които ще има протести утре

Строителните фирми излизат на национален протест на 13-ти април. Управителният съвет на Българска браншова камара "Пътища" изразява крайното си възмущение и несъгласие от действията на народните представители в Народното събрание относно решението за отлагане на проекта за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция "Пътна инфраструктура" за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, № 47-254-02-36.

Бойкотирането на решение, от което зависи безопасността и живота на гражданите на Република България би могло да се определи като политически акт, свързан с амбиции и игри, в чиито заложници се превръща цялото население. Принуждаването на АПИ да спре изцяло работата на пътно-строителния бранш, като близо година не възлага и не разплаща дейности, по напълно законните договори за текущ ремонт и поддържане, е проява на безхаберие и погазване на всички норми.

УС на ББК "Пътища" заявява категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, работещи в пътния бранш, да бъдат поставяни в заложнически капан. Конструктивния диалог с държавните институции винаги е бил водещ за ББК "Пътища". Политическото говорене и разпространяването на неверни твърдение уронва престижа на бранша и показва липса на информираност за изпълнението на дейности по договорите за текущ ремонт и зимно поддържане.

Протестните действия ще се проведат в цялата страна с начален час 9.00 часа.