Заради пролетните температури кокичетата вече цъфнаха

Заради пролетните температури кокичетата вече цъфнаха

Днес над почти цялата страна ще преобладава облачно време. На отделни места ще превали слаб дъжд. Образувалите се мъгли до обяд трябва да се разсеят. Временни разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°-13°. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са 8°-9°. Температура на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На планините ще има разкъсана облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 4°.

Синоптиците прогнозират рязка промяна на времето у нас още в края на тази седмица, предаде vesti.bg.

Зимата се завръща, а средните температури няма да бъдат по-високи от нула градуса. Очакват се и снеговалежи.
Пролетната вълна, която обзе страната през изминалите няколко дни, приключи още във вторник. Краткотрайните валежи от дъжд ще продължат и в сряда.

В четвъртък и петък вече ще вали на повече места в страната. В петък и събота ще падне и дългоочакваният сняг. В неделя се очаква да е много студено - средната температура ще е минус 1.