Срещата се проведе в Колежа по туризъм на университета

Срещата се проведе в Колежа по туризъм на университета

Студенти по туризъм ще отидат на опознавателни практики в заведенията за настаняване и хранене в Слънчев бряг. Това бе решено на среща в Колежа по туризъм при университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. В нея участваха академичния състав в направление "Туризъм" в университета и представители на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Дискусията се проведе под наслов: "Нуждата от кадри по туризъм - подобряване на взаимовръзките между образование и бизнес".

Двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, като необходими промени в обучението по туризъм във висшето образование, стъпки от страна на браншовиците за повишаване на интереса  на младите хора към образованието по туризъм, възможности за практическо обучение и менторство на студентите в реална работна среда и др.

Дискусията доведе до набелязване на конкретни мерки за сътрудничество между представителите на ВУЗ-а и на туристическия бизнес. Сред тях са: организирането на опознавателни практики в заведенията за настаняване и хранене в Слънчев бряг на студенти от направление "Туризъм" в университета, осигуряване на индивидуални ментори на студентите измежду опитните и утвърдени туристически кадри в бранша, предоставяне възможност на студентите да се обучават на авангардни хотелиерски и ресторантьорски софтуери от ново поколение, както и подобряване на информационния панел на университетския Кариерен център, което ще улесни търсенето на работа от страна на студентите и на желани и нужни специалисти от страна на бранша.