Проектът е на Студентския съвет на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Проектът е на Студентския съвет на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Студентският съвет на университет "Проф. д-р Асен Златаров" е сред одобрените участници в пилотното издание на Общински младежки грант на Община Бургас. Финансовият механизъм е създаден по повод Европейската година на младежта.

Бургаските студенти спечелиха средства за реализиране на обучение под мотото "Ръст в предприемачеството - успешен старт за младото поколение".

Форумът е насочен към формиране на знания в областта на предприемачеството и бизнес уменията, придобиване на предприемаческо мислене и поведение, изграждане на качества, необходими за успешно управление на бизнес, така необходими и ценни за студентската общност.

"За нас, като студенти в община Бургас, е от изключително значение предприемане на активни действия от страна на младежката структура, водещи до повишаване на трудовата заетост, реализирането на доходи, намаляването на бедността, които да служат като стимули за развитието на малкия бизнес, повишаване и разгръщане на иновационна култура, мотивация за прогрес", коментират от Студентския съвет.

Към проекта има предвидени практически занятия, менторска програма с изготвяне на проекти и хакатон.

Младите хора ще имат възможност да чуят лекции и да разговорят със зам.-ректора на университета проф. Сотир Сотиров, който е и председател на постоянната комисия по "Наука, иновации и оперативни програми" към Общински съвет  -Бургас, доц. Стоян Транев от висшето училище, представители на клъстер "Информационни и комуникационни технологии" - Бургас, Красимира Караджова от УС на Българската асоциация за управление на хора и др.

Галерия