Изложбата бе открита от зам.-областния управител Севдалина Турманова и директора на СУ Иван Вазов Виктор Григоров. Снимки Пресцентър Областна управа

Изложбата бе открита от зам.-областния управител Севдалина Турманова и директора на СУ Иван Вазов Виктор Григоров. Снимки Пресцентър Областна управа

Изложбата "Отечество любезно, как хубаво си ти" е представена в сградата на Областна управа - Бургас. Тя включва рисунки на ученици от VI, VII и IX клас на бургаското СУ "Иван Вазов". Експозицията е част от събитията, включени в програмата по случай 60-ия рожден ден на училището. Годишнината ще бъде отбелязана със серия от събития, едно от които е настоящата изложба. В своите творби децата представят  визията си за красотата на българската природа, за свещените български традиции, за неповторимия и одухотворен Бургас, за любимото училище.
"Благодаря ви, че избрахте първата инициатива по повод юбилея ви да се проведе в сградата на Областна администрация - символ на българската държавност. Пазете традициите и отстоявайте българския дух", с тези думи заместник-областният управител Севдалина Турманова откри изложбата.
"Училище Иван Вазов вече 60 години гордо носи името на патриарха на българската литература и възпитава в патриотичен дух и български традиции поколения наши съграждани. То е образователна институция с история, дала на България известни лекари, юристи, дизайнери, актьори, поети, журналисти, реализирани и успели представители от всички професии. Мисията на ръководството и екипа на СУ "Иван Вазов" е да продължим традициите на възпитание в патриотичен дух и любов към родината, да помогнем на децата да намерят себе си, да станат част от историята на нашата институция и да оставят в нея частица от себе си", каза в приветствието си към гостите директорът на училището - Виктор Григоров.
Изложбата ще гостува в Областна администрация Бургас до 9-ти март.

Галерия