Виктор Григоров (вдясно) и доктор Кирил Младенов презентираха новата специалност

Виктор Григоров (вдясно) и доктор Кирил Младенов презентираха новата специалност

Бургаското СУ "Иван Вазов" ще приема ученици завършили VII клас в нова специалност - "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Това е първа по рода си такава паралелка в област Бургас. Завършилите получават професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език - първи - английски език, а втори чужд език - немски, както и химия, и биология. От учебното заведение ще издават диплома за средно образование, свидетелство за втора степен на професионална квалификация, европейско приложение към Свителеството за професионална квалификация.

"Практиката ще започне в девети клас и ще се провежда в Специлизираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД. На учениците ще им предоставим и възможност за практика в Германия", каза директорът на учебното заведение Виктор Григоров.

"Има нужда от такива кадри. Здравеопазването у нас в момента е единствената сфера, където има търсене", допълни доктор Кирил Младенов - началник на СБР "Бургаски минерални бани".

Професията дава възможност на завършилите XII клас да продължат обучението си в сферата на медицината, както и да работят в СПА и уелнес центровете в страната и чужбина.