29 ученици са първият випуск на гимназията, който бе приет по тази специалност преди година. Снимка Архив Черноморие-бг

29 ученици са първият випуск на гимназията, който бе приет по тази специалност преди година. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаското СУ "Иван Вазов" за втора година приемат ученици, завършили VII клас и издържали успешно приемните излити по български език и литература и математика, в иновативната паралелка "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове".

"Гарантираме позитивна учебна среда и завишени отговорности от страна на персонала и ръководството на гимназията. Ще се постараем нашите новоприети ученици да се почувстват специални и обгрижвани. Работим с подкрепата на работодателите и гарантираме успешна реализация на пазара на труда. Ще направим обучението на нашите ученици незабравимо", каза директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров.

Учениците, които учат в тази паралелка изучават разширено английски език, биология, химия и им предстои изучаването на долекарска помощ, лечебен масаж, ортопедия, фармакология, видове заболявания, латински език с медицинска терминология, организация и функциониране на СПА-центрове, специализирана техника и много други. В програмата им е заложен и четиригодишен курс на изучаване на немски език.

Техни учители са доказани специалисти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците ще провеждат своята производствена практика в Специализираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД.