За пореден път децата от гимназията ще покажат своите умения. Снимка Архив Чеирноморие-БГ

За пореден път децата от гимназията ще покажат своите умения. Снимка Архив Чеирноморие-БГ

Бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще отбележи патронния си празник с арт пърформанс и концерт. Тържествата ще започнат на 11-и май - Денят на създателите на азбуката Кирил и Методий, в 10.00 на площада пред гимназията. Там в продължение на два часа ученици от художествените паралелки от V, VI и VII ще демонстрират арт пърформанс, който е посветен на празника на училището и вдъхновен от председателството на България в Европейския съюз.
28 млади таланти ще рисуват на живо, чрез тази импровизация, учениците ще покажат, че изкуството свързва всички хора от различни националности по невидим и духовен начин. Пърформънсът е по идея и под ръководството на учителите по изобразително изкуство - Таня Стоянова и Атанас Стоянов.
От 11:00 часа учениците от V, VI, VII и VIII клас  ще поднасят венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в Морската градина. От 12:00 до 13:00 часа всички ученици, учители и гости на празника ще се включат в инициативата "Да прегърнем училището", а в училищния двор ще се изиграе най-голямото хоро.
От 14:00 в залата на Държавна опера Бургас ще започне концерт-спектакъл, в който участие ще вземат талантливите деца на училището.
На 14-и май 2018 от 17:30 часа в зала "Петя Дубарова" в културен център "Морско казино" ще бъде открита авторска изложба на учениците от XII клас – профил "Изкуства", както  и юбилейно честване на  25 години училищен вестник "Звън".