Мохсен Ахмади отново ще води тренировки в Бургас

Мохсен Ахмади отново ще води тренировки в Бургас

Златният медалист от световно първенство по кунг-фу и треньор по кунг-фу Мохсен Ахмади се завърна в Бургас, за да продължи треньорската си дейност с българските национали, съобщи Стефан Колев, президент на Българската федерация по ушу/кунг-фу. Тренировките по кунг-фу ще започнат в Бургас в началото на 2024 година.

Мохсен Ахмади е световен шампион по кунг-фу със златен медал от световното първенство по кунг-фу/ушу в Канада през 2009 и сребърен медалист от световното първенство по кунг-фу/ушу в Индонезия през 2015 година (в дисциплината Taolu - Duilian). Той е лицензиран треньор по кунг-фу от Световната федерация по ушу/кунг-фу (IWUF).

"Кунг-фу" е събирателно име, под което са обединени китайските бойни изкуства. "Ушу" е китайската дума за тези бойни изкуства, но по света те са по-известни с името "Кунг-фу". Двата термина са взаимозаменяеми и се употребяват в един и същ смисъл.

В периода 2017-2019 Мохсен Ахмади тренираше младите атлети в Бургас и постигна значителни успехи. Десетки негови възпитаници защитиха "оранжев колан" и спечелиха медали от международни и републикански първенства по кунг-фу.

През 2020 Мохсен Ахмади напусна България, за да тренира националния отбор по Кунг-фу на Турция, но след изтичане на договора му в края на 2023 отново пристига в България, за да продължи да тренира българските национални състезатели по Кунг-фу в Бургас.

Президента на Българската федерация по ушу/кунг-фу Стефан Колев, който е първия преподавател по кунг-фу в Националната спортна академия “Васил Левски” и член на Управителния борд на Световната федерация по ушу/кунг-фу, изгражда голям спортен кунг-фу център в бургаския комплекс "Меден рудник", където ще се провеждат не само тренировки по кунг-фу, но също и семинари, треньорски и съдийски курсове по кунг-фу и други спортни събития.

Галерия