Събраха 1893 лв. за семейството на полицай на футболен турнир

уикенда в спортна зала "Младост" в Бургас се включиха 18 отбора - професионалисти и аматьори.

 

 

Турнирът бе организиран от спортен клуб "Свети Никола" съвместно с община Бургас и Българският футболен съюз. Целта му бе да подпомогне финансово семейството на полицай Александър Александров, който през октомври загуби битката с рака и си отиде от този свят.

 

Средствата бяха събрани чрез такса за участие, която отборите внесоха. Лептата в размер на 10 лева бе дадена от всеки участник. Допълнително на входа на спортната зала бе поставена урна за набиране на средства.

Турнирът се проведе на принципа на елиминациите, без предварителни групи и всеки мач се игра като финал.

Финалната среща от трибуните в залата изгледаха шефът на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров и зам.-кметът по спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян. В залата бе и семейството на Александър Александров.

Въпреки студеното време, публика не липсваше. Зрителите подкрепяха своите отбори и създаваха допълнително настроение в залата.

Победител в края на турнира стана отбора на "Нефтохимик". На финала той отстрани тима на "Миньор" - Рудник с резултат 4:2. "Нефтохимик" успя да обърне резултата и да спечели, след като в началото на срещата "Миньор" поведе с 2:0.

Трети се нареди отбора организатор на благотворителната проява - "Свети Никола".